Szybka owsianka na wodzie z owocami
Dzisiaj będzie przepis na kolejną szybką, smaczną owsiankę. Tym razem zrobiłam na wodzie i dodałam owoce liofilizowane. Liofilizacja jest jedną z metod utrwalania żywności, jedną z lepszych metod, ponieważ dzięki tej metodzie żywność nie psuje się i zachowuje swoje wartości odżywcze.
Składniki na dwie porcje:
- szklanka płatków owsianych (u mnie bezglutenowe)
- 1.5 szklanki wody
- mała garść liofilizowanych truskawek
- mała garść liofilizowanych borówek
- kilka sztuk orzechów włoskich
- wiórki kokosowe do posypania
Do garnka wlałam wodę i wsypałam płatki owsiane. Gotowałam na małym ogniu do momentu zrobienia się "papki". Płatki owsiane przełożyłam do miseczek. Dodałam liofilizowane owoce, orzechy i posypałam wiórkami kokosowymi. Taką owsiankę proponuję zjeść na śniadanie albo przed treningiem.
����
OdpowiedzUsuń🤗
OdpowiedzUsuń🌲🌲🌲Zdrowych i Wesołych Świąt ❤🤗
OdpowiedzUsuń