Placuszki dyniowe z bananem i jabłkiem
Placuszki na śniadanie?! A czemu by nie?! Dawno nie było 😊.
Składniki:
- szklanka mąki ryżowej,
- 400 gramów obranej dynii,
- 2 łyżki miodu/syropu klonowego lub innego cukru,
- 1 jajko,
- 1 duże jabłko,
- 1 banan,
- szklanka mleka ryżowego,
- olej do smażenia.
Wykonanie:
- Dynię dokładnie obrałam, umyłam, starkowałam na dużych oczkach. Przełożyłam do miski.
- Do miski dodałam mąkę ryżową, miód, jajko, mleko ryżowe i wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam.
- Jabłko umyłam, pokroiłam na mniejsze kawałki.
- Banana obrałam, także pokroiłam na mniejsze kawałki.
- Jabłko i banana dodałam do miski z pozostałymi składnikami, wymieszałam łyżką.
- Patelnię rozgrzałam na oleju, smażyłam placuszki z dwóch stron.
Komentarze
Prześlij komentarz