Placuszki dyniowe z bananem i jabłkiem

Placuszki na śniadanie?! A czemu by nie?! Dawno nie było 😊.



Składniki:
  • szklanka mąki ryżowej, 
  • 400 gramów obranej dynii, 
  • 2 łyżki miodu/syropu klonowego lub innego cukru,
  • 1 jajko, 
  • 1 duże jabłko, 
  • 1 banan,
  • szklanka mleka ryżowego,
  • olej do smażenia.
Wykonanie:
  1. Dynię dokładnie obrałam, umyłam, starkowałam na dużych oczkach. Przełożyłam do miski. 
  2. Do miski dodałam mąkę ryżową, miód, jajko, mleko ryżowe i wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam. 
  3. Jabłko umyłam, pokroiłam na mniejsze kawałki. 
  4. Banana obrałam, także pokroiłam na mniejsze kawałki. 
  5. Jabłko i banana dodałam do miski z pozostałymi składnikami, wymieszałam łyżką.
  6. Patelnię rozgrzałam na oleju, smażyłam placuszki z dwóch stron. 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu zamiast sklepowej kostki rosołowej

Kremowy pudding chia z awokado

Bezglutenowy kebab pita z sosem pomidorowo - czosnkowym bez laktozy