Kakaowe lody w wersji wegańskiej

Wiem, że jakość zdjęcia pozostawia wiele do życzenia, ale lody wyszły tak pyszne, że nie zdążyłam zrobić zdjęć. A wiem, że na mojego bloga wchodzą osoby, które nie jedzą nabiału. A lody wyszły lepsze niż sklepowe 😊🍨🍧




Składniki:

  • Łyżka oleju kokosowego,
  • Łyżka naturalnego kakao,
  • Łyżka ksylitolu,
  • 1 banan,
  • 2 szklanki mleka ryżowego.
Wykonanie:
  1. Mleko ryżowe podgrzałam z olejem kokosowym. Przelałam do dzbanka.
  2. Do dzbanka dodałam kakao, ksylitol, banana. Wszystko zblendowałam na jednolitą masę. 
  3. Lody mroziłam około 5-6 godzin.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu zamiast sklepowej kostki rosołowej

Kremowy pudding chia z awokado

Bezglutenowy kebab pita z sosem pomidorowo - czosnkowym bez laktozy