Wegańskie czekoladki bez nabiału i chemii

Przedstawiam Ci łatwy przepis na domowej roboty czekoladki. Już chyba nigdy nie zjem ze sklepu 😂. Na Święta zdecydowanie zrobię ze śliwkami.






Składniki:

  • 80 gramów oleju kokosowego,
  • 60 gramów masła orzechowego,
  • Dwie łyżki kakao,
  • Dwie łyżki syropu klonowego,
  • 100 gramów mleka roślinnego,
  • Rodzynki, orzechy do środka.
Wykonanie:
  1. Olej kokosowy rozpuściłam w garnku.
  2. Do garnka dodałam masło orzechowe, kakao, miód, mleko roślinne. Wszystko dokładnie wymieszałam.
  3. Do foremek włożyłam rodzynki, orzechy laskowe i zalałam masą.
  4. Czekoladki włożyłam do zamrażarki na 2 godziny, później już ich nie było.



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu zamiast sklepowej kostki rosołowej

Kremowy pudding chia z awokado

Bezglutenowy kebab pita z sosem pomidorowo - czosnkowym bez laktozy