Bezglutenowe pierogi z warzywami (brokułem i szpinakiem)
W tym roku "zaszalałam" z pierogami i zrobiłam dla odmiany z brokułem. W Barcelonie nie chciało mi się szukać kapusty kiszonej, więc postanowiłam zrobić trochę inne. Z tego przepisu wyszło farszu na około 30 pierogów.
Składniki:
- brokuł,
- 1 średniej wielkości cebula,
- dwie garście szpinaku,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz do smaku,
- zioła - bazylia, oregano,
- łyżeczka papryki słodkiej.
Wykonanie:
- Do gotującej się wody wrzuciłam brokuła, gotowałam około 5 minut. Ugotowanego brokuła zalałam zimną wodą i odcedziłam.
- Patelnię rozgrzałam na oleju, dodałam szpinak, drobno pokrojoną cebulę, czosnek i smażyłam około 2 minut.
- Do dzbanka włożyłam brokuła, warzywa z patelni, przyprawiłam i wszystko zblendowałam.
Pyszny, zdrowy farsz na pierogi. U mnie znikają bardzo szybko !
Komentarze
Prześlij komentarz