Jajeczne wrapy na śniadanie albo kolację

Moja dzisiejsza propozycja na szybkie, łatwe śniadanie - wrapy z jajek. Ja przemyciłam do nich chlorellę.



Składniki:

  • 6 jaj,
  • Pomidor,
  • Papryka czerwona,
  • 1/2 cebuli,
  • 3 plasterki szynki, 
  • Łyżeczka chlorelli (opcjonalnie),
  • 2 łyżki mleka (u mnie ryżowe),
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej,
  • Przyprawy: sól, pieprz,
  • Olej do smażenia (u mnie kokosowy).
Wykonanie:
Jajka wbiłam do miski, dodałam pozostałe składniki. Dokładnie wymieszałam na jedną masę. Patelnię dobrze rozgrzałam na oleju kokosowym, wyłożyłam masę. Smażyłam około 3 minut. Po usmażeniu omleta przełożyłam na pół i pokroiłam, jak pizzę na mniejsze kawałki.



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu zamiast sklepowej kostki rosołowej

Kremowy pudding chia z awokado

Bezglutenowy kebab pita z sosem pomidorowo - czosnkowym bez laktozy