Jabłkowe babeczki z cynamonem

Muffinki z jabłkami i cynamonem, myślę że umiesz wyobrazić sobie ten smak 😍😍. Dom pachnący jabłkami i cynamonem w jesienne dni, to jest to, co uwielbiam🍪🍰. Do tego kawa albo rozgrzewająca woda!

Składniki:
  • Szklanka mąki ryżowej,
  • Szklanka płatków owsianych,
  • 3 łyżki cukru kokosowego/ksylitolu,
  • 6 daktyli,
  • 3 jajka
  • Łyżka sody oczyszczonej,
  • 1 jogurt ( u mnie roślinny) ok 200 gramów,
  • 3 łyżki cynamonu,
  • 3 małe jabłka.
Wykonanie:
  1. Daktyle włożyłam do miseczki, zalałam wrzątkiem.
  2. Do miski włożyłam jajka, cukier i dokładnie zmiksowałam. Dodałam mąkę, płatki owsiane, jogurt, daktyle (wodę wylałam), sodę oczyszczoną. Wszystko dokładnie zmiksowałam. 
  3. Jabłka obrałam, starkowałam na grubych oczkach, dodałam cynamon i dokładnie wymieszałam. Dodałam do pozostałej masy.
  4. Foremki od muffinek wysmarowałam olejem, przelałam masę.
  5. Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni Celsjusza i piekłam 35 minut (aż do suchego patyczka).

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu zamiast sklepowej kostki rosołowej

Kremowy pudding chia z awokado

Bezglutenowy kebab pita z sosem pomidorowo - czosnkowym bez laktozy