Krewetki czosnkowo-miodowe
Dawno na blogu nie było krewetek. A co powiesz na krewetki z dodatkiem miodu?
Składniki:
- 300 gramów krewetek
- 2 ząbki czosnku
- Sól, pieprz do smaku
- Bazylia, oregano - opcjonalnie do smaku
- Łyżka oleju kokosowego
Składniki na sos:
- 2 łyżki miodu
- Sok z jednej limonki
- Kilka listków mięty.
Krewetki dokładnie umyłam, wytarłam ręczniczkiem. Czosnek obrałam, drobno pokroiłam i dodałam do krewetek. Patelnię rozgrzałam, wyłożyłam krewetki i smażyłam na małym ogniu około 8 minut. Pod koniec doprawiłam do smaku.
Sos:
Miód przełożyłam do miseczki, dodałam sok z limonki. Listki mięty umyłam, pokroiłam na małe kawałki. Wszystko dokładnie wymieszałam. Krewetki polałam sosem. Niebo w gębie😍. Krewetki zjadłam na podwieczorek, ale mogą zostać podane na obiad. Wystarczy do krewetek zrobić sałatkę, która będzie miała trochę kalorii.
Komentarze
Prześlij komentarz