Sok z buraka z jabłkiem i marchewką

Przez te mrozy zepsuł mi się samochód. A do sklepu na zakupy daleko. W lodówce pomału widać tylko światło. Znalazłam jeden plus tej sytuacji, wyjem zamrożone produkty i oczyszczę lodówkę z zalegających produktów. Nie miałam pomysłu, co zrobić z buraków, postanowiłam zrobić sok. 


Składniki - wyszedł mi litr soku:

  • 4 jabłka 
  • 6 buraków 
  • 2 marchewki 
  • pół cytryny
Składniki dokładnie obrałam, umyłam. Przepuściłam w sokowirówce. Przelałam do szklanej butelki i włożyłam do lodówki. Sok z buraka powinien poleżeć w lodówce przed wypiciem. Od razu po zrobieniu jest ciężkostrawny. 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu zamiast sklepowej kostki rosołowej

Kremowy pudding chia z awokado

Bezglutenowy kebab pita z sosem pomidorowo - czosnkowym bez laktozy