Pudding chia z truskawkami i miodem

Pierwszy Dzień Wiosny już za nami. U mnie spadł śnieg. W zamrażarce znalazłam mrożone truskawki, postanowiłam użyć ich do puddingu.
Składniki:
  • pół szklanki napoju roślinnego 
  • pół szklanki wrzątku 
  • 3  łyżki nasion chia 
  • 8 mrożonych truskawek 
  • 1 banan średniej wielkości 
  • pół łyżeczki miodu 
Do dzbanka wrzuciłam truskawki, banana, wlałam napój kokosowy, wodę oraz miód. Wszystko dokładnie zblendowałam. Do szklanki przelałam koktajl, dodałam nasiona chia, dokładnie wymieszałam łyżką. Włożyłam do lodówki na 2 godziny. Najczęściej staram się przygotować dzień wcześniej na noc. 


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu zamiast sklepowej kostki rosołowej

Kremowy pudding chia z awokado

Bezglutenowy kebab pita z sosem pomidorowo - czosnkowym bez laktozy