Orzechowo - migdałowe kulki mocy

Poniedziałek, kolejny tydzień pracy, nauki. Po weekendzie zapewne brakuje Ci pomysłów pod tytułem "co wziąć ze sobą do pracy, szkoły" a może od dzisiaj postanowiłaś, postanowiłeś zacząć się zdrowo odżywiać? Przedstawiam Ci prosty sposób na szybkie kulki, które są idealną przekąską przed treningiem albo propozycją na drugie śniadanie. Taką przekąskę możesz wziąć ze sobą wszędzie! Obiecuję Ci, że po takich kulkach odejdzie Ci ochota na słodkie, a właśnie o to mi chodzi, żeby jeść zdrowo, smacznie. Bez zbędnych cukrów, chemii, ulepszaczy. Dzisiaj czeka mnie dzień w trasie, Bydgoszcz-Gdynia, Gdynia-Bydgoszcz, więc dzień pod tytułem "dieta pudełkowa". Wyszły naprawdę smaczne, polecam. 


Składniki:

  • 100 gramów daktyli 
  • 100 gramów rodzynek
  • 3 łyżki suszonej żurawiny 
  • pół szklanki migdałów 
  • 100 gramów orzechów laskowych 
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • łyżka miodu 
  • wiórki kokosowe - do obtoczenia 
Wszystkie składniki, poza wiórkami włożyłam do dzbanka i zblendowałam. Ulepiłam z masy kulki, obtoczyłam w wiórkach kokosowych, włożyłam do lodówki na 2 godziny. 



Komentarze

  1. Naprawdę śietnie napisane. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Naprawdę śietnie napisane. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu zamiast sklepowej kostki rosołowej

Kremowy pudding chia z awokado

Bezglutenowy kebab pita z sosem pomidorowo - czosnkowym bez laktozy