Kakaowe muffinki z płatkami owsianymi

Dzisiaj zaproponuję Ci przepis na szybkie muffinki bez grama cukru. Muffinki bez glutenu, bez nabiału oraz bez jaj. Przepis, jak zwykle prosty, a babeczki wyszły smaczne. U mnie sprawdzą się jako przekąska przed siłownią. 
Składniki:

  • szklanka płatków owsianych 
  • szklanka mąki ryżowej 
  • 2 łyżki siemienia lnianego 
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 banany 
  • 1 jabłko 
  • 6 daktyli 
  • 3 łyżki kakao 
  • szklanka mleka kokosowego/wody
Daktyle zalałam wrzątkiem i odstawiłam na 15 minut, później daktyle zblendowałam. Do miski wsypałam płatki owsiane, mąkę ryżową, siemie lniane, proszek do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszałam. Jabłko obrałam i starkowałam, a banany rozgniotłam widelcem, owoce wrzuciłam do miski wraz z daktylami i mlekiem kokosowym. Wszystko dokładnie zblendowałam. Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni Celsjusza i piekłam przez 40 minut (sprawdzałam po 30 minutach, ale patyczek był ciągle mokry). Polecam ❤❤.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu zamiast sklepowej kostki rosołowej

Kremowy pudding chia z awokado

Bezglutenowy kebab pita z sosem pomidorowo - czosnkowym bez laktozy