Kakaowe muffinki z płatkami owsianymi
Dzisiaj zaproponuję Ci przepis na szybkie muffinki bez grama cukru. Muffinki bez glutenu, bez nabiału oraz bez jaj. Przepis, jak zwykle prosty, a babeczki wyszły smaczne. U mnie sprawdzą się jako przekąska przed siłownią.
Składniki:
Składniki:
- szklanka płatków owsianych
- szklanka mąki ryżowej
- 2 łyżki siemienia lnianego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 banany
- 1 jabłko
- 6 daktyli
- 3 łyżki kakao
- szklanka mleka kokosowego/wody
Daktyle zalałam wrzątkiem i odstawiłam na 15 minut, później daktyle zblendowałam. Do miski wsypałam płatki owsiane, mąkę ryżową, siemie lniane, proszek do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszałam. Jabłko obrałam i starkowałam, a banany rozgniotłam widelcem, owoce wrzuciłam do miski wraz z daktylami i mlekiem kokosowym. Wszystko dokładnie zblendowałam. Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni Celsjusza i piekłam przez 40 minut (sprawdzałam po 30 minutach, ale patyczek był ciągle mokry). Polecam ❤❤.
Komentarze
Prześlij komentarz