Szaszłyki z pulpetami z indyka
W lodówce miałam pierś z indyka. Zmieliłam ją, chciałam zrobić pulpety z sosem pomidorowym, ale ile można jeść kotlety, pulpety z indyka. W szufladzie znalazłam patyczki do szaszłyków, a w lodówce znalazłam pieczarki, cebulę, pomidorki koktajlowe i paprykę, no to wymyśliłam szaszłyki. Pierwszy raz robię w takiej formie. Zazwyczaj robię szaszłyki i to latem na grillu. Dodaję boczek, pierś z kurczaka, ale dlaczego nie można zrobić w domu? Powiedziałabym, że to nawet zdrowsza wersja😉
Składniki:
- 300 gramów piersi z indyka
- 1/2 cebuli do mięsa
- 2 cebule
- 2 pieczarki
- 1 papryka czerwona
- sól, pieprz do posypania warzyw i osobna porcja do mięsa
- papryka słodka
- papryka ostra
Pierś z indyka dokładnie umyłam, zmieliłam. Dodałam sól, pieprz, cebulę obrałam i starkowałam na małych oczkach. Z masy mięsnej ulepiłam pulpeciki. Warzywa dokładnie umyłam, pokroiłam na mniejsze kawałki. W miseczce doprawiłam warzywa solą, pieprzem i paprykami. I na patyczki nakładałam. Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni Celsjusza i piekłam 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz