Pyszne placuszki z bananem

Nie znam nikogo, kto nie lubi naleśników lub placuszków. U mnie znikają dosłownie w pięć minut. Myślę, że dzieciom też będą smakowały 😊 Przepis banalnie łatwy. Zamiast gotowej mąki użyłam płatków owsianych. Idealne na niedzielne śniadanie albo drugie śniadanie.

Składniki:

  • 3/4 szklanki napoju roślinnego (dałam kokosowe)
  • 3/4 szklanki wody 
  • 1.5 płatków owsianych 
  • 1 łyżeczka mąki z siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 30 gramów odżywki białkowej (opcjonalnie)
  • łyżka oleju kokosowego do smażenia 
  • 1 banan 
  • dżem - według uznania 
Płatki owsiane zblendowałam na mąkę, następnie dodałam napój roślinny, wodę, proszek, siemię lniane,  odżywkę i wszystko razem wymieszałam. Smażyłam na małym ogniu z dwóch stron. Następnie dodałam na wierzch trochę dżemu, obrałam i pokroiłam banana. 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu zamiast sklepowej kostki rosołowej

Kremowy pudding chia z awokado

Bezglutenowy kebab pita z sosem pomidorowo - czosnkowym bez laktozy