Owsianka z granatem i migdałami
Lubię robić śniadania, które nie zajmują rano więcej czasu niż 10 minut. Takim śniadaniem jest właśnie owsianka. Kiedyś nie lubiłam płatków owsianych i mleka, ale zaczęłam eksperymentować z różnymi owocami, orzechami i zaczęła mi smakować. Owsianka jest dobrą opcją na śniadanie węglowodanowe (zaleca się węglowodany jeść około godziny od przebudzenia, aby uregulował się kortyzol w organizmie) albo można zjeść ją przed treningiem, jak ktoś woli śniadania białkowo - tłuszczowe.
Składniki na dwie porcje:
Składniki na dwie porcje:
- szklanka napoju roślinnego (użyłam kokosowego)
- pół szklanki wody
- szklanka płatków owsianych
- 1/4 owocu granatu
- 4 migdały
- 4 orzechy nerkowca
- cały banan
Do garnka wlałam napój kokosowy, wodę i płatki owsiane. Gotowałam, mieszając na małym ogniu aż płatki zgęstniały (zrobił się a'la budyń). Przełożyłam płatki owsiane do miseczek, obrałam banana i do każdej miseczki wkroiłam po połowie. Następnie przekroiłam granat, wsypałam do miseczek i na końcu udekorowałam orzechami.
Komentarze
Prześlij komentarz